Beleef de zomer op Zuid

In Feyenoord City is straks dagelijks iets te beleven. Maar in de directe omgeving is nu ook al ontzettend veel te zien en te doen. Zeker nu de zomer aanbreekt en we er weer op uit kunnen én mogen. Van natuur tot cultuur en van horeca tot winkels; Zuid heeft het allemaal. We zetten wat zomerse hotspots voor je op een rij.   

Streetart Afrikaanderwijk 

De Afrikaanderwijk is van zondag 5 tot en met zondag 12 september 2021 voor de derde keer op rij het decor van streetartfestival POW! WOW! Rotterdam. Kunstenaars toverden de afgelopen twee edities kale muren om tot creatieve kunstwerken, die je nog altijd kunt bewonderen. Tip: met de Rewriters-app kun je je route door de wijk bepalen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil je tussendoor even wat schaduw? Bezoek de Botanische Tuin op het Afrikaanderplein. 

Buitenplaats Brienenoord 

Ontsnappen aan de drukte en hitte van de stad? Het Eiland van Brienenoord biedt je rust, ruimte en ruige natuur. Breng ook zeker een bezoek aan Buitenplaats Brienenoord, een denk-, speel- en werkplaats over de toekomst voor alle leeftijden. Tip: vanaf het ministrandje aan de westkant van het eiland heb je prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Momenteel wordt het eiland heringericht, om het aantrekkelijker te maken voor recreatie. De opening van het vernieuwde eiland is op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021. 

Winkel Boulevard Zuid 

Van donkere straat naar winkelparadijs. Dat is de metamorfose die de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk de afgelopen jaren ondergingen. Op deze vernieuwde Winkel Boulevard Zuid van 1,2 kilometer lang vind je maar liefst 220 ondernemers. Momenteel worden klushuizen gerenoveerd, waarbij veel verborgen glas-in-lood tevoorschijn komt. De ambitie is om van de Winkel Boulevard Zuid dé glas-in-loodstraat van Nederland te maken. Tip: eet niet te veel voordat je hier gaat shoppen. Je vindt hier eettentjes uit allerlei culturen en er is voldoende gelegenheid om even een terrasje te pakken.   

Park de Twee Heuvels 

Park de Twee Heuvels is een van de eyecatchers van Stadionpark. Middenin de stad vind je een mooie groene oase van rust. Grote waterpartijen en hoge bomen van tientallen jaren oud vormen een samenhangend geheel met onder meer speeltuinen, een trapveld en een hondenstrandje. Tip: beklim de hoogste van de twee heuvels voor een mooi uitzicht over het park.   

Wij wensen je een hele fijne zomer! En ben je uit op Zuid? Vergeet ons niet te taggen op Instagram, dan reposten we je bericht in onze stories! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp