Dit zijn de plannen voor het Colosseumplot

Binnen de gebiedsontwikkeling Feyenoord City wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen voor het Colosseumplot. Dit is het gebied rondom de Colosseumweg, het Vredesplein en de Beijerlandselaan. Hier komt een samengesteld stadsblok, met groen en drie nieuwe met daarin circa 550 woningen en diverse voorzieningen. De ontwikkeling van het Colosseumplot zorgt voor verbinding tussen de bestaande wijk Hillesluis en het nieuwe gebied Feyenoord City.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningbouw en het gebied zijn meerdere partijen betrokken: In onderstaande video vertellen Lucia Merema (projectontwikkelaar OCFC), Luc Jansen Venneboer (projectontwikkelaar OCFC), Jeroen Schipper (architect/partner Orange Architects), Gerwin de Vries (landschapsarchitect/eigenaar Flux landscape architects) en Elisa Boscarato (architect Flux landscape architects) meer over de plannen en de visie op de ontwikkeling van het Colosseumplot.

Zij gaan in op vier thema’s: van visie naar verbinding, de ontwikkeling van een toekomstbestendige wijk, commerciële en maatschappelijke functies die de wijk verrijken en tot slot: groen in de stad. Bekijk de video hieronder in de videospeler.

Een inloopavond over het Colosseumplot werd begin november bezocht door tientallen omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden. In het clubgebouw van Speeltuinvereniging Hillesluis werden de plannen gedeeld door het projectteam Feyenoord City en de gemeente Rotterdam. Ook konden bezoekers vragen stellen en ideeën delen. Lees meer in dit bericht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp