Gemeenteraad neemt bestemmingsplan Feyenoord City aan

De gemeenteraad van Rotterdam heeft gisterenavond het bestemmingsplan Feyenoord City aangenomen. Hiermee is de ontwikkeling van het gebied en ook de bouw van een nieuw stadion een belangrijke stap dichterbij gekomen. Het bestemmingsplan bepaalt welke ontwikkelingen er in het gebied plaats mogen vinden en wat en waar er gebouwd mag worden.

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) toonde zich na afloop blij dat het bestemmingsplan is aangenomen. “Dit is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam en Zuid in het bijzonder. Nu kunnen we toewerken naar het bouwen van de eerste woningen in 2021.

Er komen 3.700 woningen in een aantrekkelijke omgeving, waar de rivier, de parken en het Eiland van Brienenoord ervoor zorgen dat je kunt ontspannen in de buitenruimte. Het biedt bovendien voor veel doelgroepen, van studenten en starters tot gezinnen en senioren, de kans om op deze fraaie plek te gaan wonen. Meer dan de helft van de huizen valt in het sociale en middensegment.“ Kurvers verwacht dat ook de omliggende wijken IJsselmonde, Hillesluis en Feyenoord gaan profiteren van deze gebiedsontwikkeling. “In Feyenoord City komen naast woningen ook aantrekkelijke voorzieningen en worden het openbaar vervoer en de wegen sterk verbeterd.”

Ook voor Rob de Jong, bestuurder van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, is de instemming van de Raad een belangrijk moment. “Echt ontzettend fijn, We kunnen nu verder werken aan een dynamisch gebied op Zuid dat straks uitdaagt om actief en sociaal te leven. We komen elke dag een stap dichterbij realisatie van dit project. ”

Directeur Jan van Merwijk van Stadion Feijenoord: “Dit is van groot belang. Voor veel partijen die zijn betrokken bij de stadionontwikkeling is de vaststelling van het bestemmingsplan een voorwaarde om verder te gaan. We zijn weer een stap dichterbij een nieuw stadion.”