Inloop- en informatieavond ontwikkeling Colosseumplot

Feyenoord City en de gemeente Rotterdam organiseren op woensdag 2 november een inloop- en informatieavond voor bewoners van de wijk Hillesluis, ondernemers en andere belangstellenden. Tijdens deze avond worden zij geïnformeerd over de ontwikkeling van het Colosseumplot.

 Het Colosseumplot is het gebied rondom de Colosseumweg, het Vredesplein en de Beijerlandselaan. Hier komen onder meer drie nieuwe gebouwen, met daarin circa 500 woningen en voorzieningen. Ook wordt de openbare (buiten)ruimte aangepast. De ontwikkeling van het Colosseumplot zorgt voor aansluiting tussen de bestaande wijk Hillesluis en het nieuwe gebied Feyenoord City.

 Informeren over plannen

Tijdens de inloopavond informeren de Ontwikkelcombinatie Feyenoord City en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas de aanwezigen onder meer over het gebouwontwerp en de planning. De gemeente Rotterdam vertelt over meer over de ontsluiting van de parkeergarage Colosseumweg en de gevolgen voor het verkeer in de Slaghekstraat.

Vragen stellen en ideeën delen

De inloop- informatieavond wordt vooral ook benut om omwonenden, ondernemers en belangstellenden de kans te geven om vragen te stellen en ideeën te delen. Feyenoord City en de gemeente Rotterdam horen graag hoe Rotterdammers de ontwikkeling van het gebied voor zich zien. Wat missen zij in hun huidige buurt? Welke voorzieningen zien zij graag terug? Welke wensen hebben ze voor de buitenruimte? En welke tips hebben ze voor het huidige ontwerp? Deze input wordt meegenomen in de verdere planontwikkeling.

Meer informatie

De inloopavond vindt plaats op woensdag 2 november 2022 van 19:00 tot 21:00 uur. Locatie: Clubgebouw Speeltuinvereniging Hillesluis, Vlasakkerstraat 12. Omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp