Kijk, we zijn begonnen!

De gebiedsontwikkeling Feyenoord City is maandag 29 november 2021 officieel van start gegaan. De officiële aftrap van het eerste project Imagine was tegelijkertijd het begin van de totale gebiedsontwikkeling op Rotterdam-Zuid. 

Met vijf ferme klappen werd maandag 29 november het begin ingeluid van Imagine. Op de bouwplaats – op de hoek van de Laan op Zuid en 2e Rosestraat – sloegen Rob de Jong (Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas), Wilco van den Ban (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City), Pieter Knauff (Vesteda) en Frank van Allebeek (Bouwcombinatie Heijmans en Bam) symbolisch een paal de grond in. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen, Wonen en  Energietransitie Gebouwde omgeving) keek via een videoverbinding op afstand mee. Presentatrice Suzanne Mulder sloeg namens de Wethouder de paal in de grond. Eerder deze maand werd de daadwerkelijke eerste paal al geslagen door AM en Heijmans, die zich hebben verenigd in de Ontwikkelcombinatie Feyenoord City.  

Beeldbepalend woongebouw 

Imagine wordt een beeldbepalend, stedelijk woongebouw, met twee woontorens met penthouses, stadswoningen en binnenhof- en binnentuinappartementen. Het project biedt een mix aan huur- en koopwoningen, gericht op startende young professionals, jonge gezinnen en vermogende ouderen met een stedelijke woonwens. De hoogste toren wordt 70 meter, de andere toren 50 meter. Het tussengedeelte kent een hoogte van ruim van 20 meter. Imagine wordt voorzien van een groene binnentuin met ruimte voor ontmoeting en ontspanning. In de plint van het gebouw is plaats voor meerdere commerciële ruimtes.  

Livestream voor bewoners  

De toekomstige bewoners van Imagine konden vanwege de huidige coronamaatregelen op deze natte maandagmiddag niet fysiek op de bouwplaats aanwezig zijn. Via een online livestream, gepresenteerd door dagvoorzitter Suzanne Mulder, konden zij alsnog de inwijding van hun nieuwe woonplek mee beleven. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Om de toekomstige bewoners een nog betere indruk te geven van hun nieuwe woonplek, wordt in het voorjaar van 2022 alsnog een fysiek evenement georganiseerd op de bouwplaats. 

Start gebiedsontwikkeling  

Tijdens de livestream sprak Suzanne ook met de betrokkenen die de symbolische openingshandeling verrichtten. In die gesprekken klonk vaak het woord ‘trots’. Niet alleen omdat Imagine zelf een mooie toevoeging is aan Rotterdam-Zuid. Maar zeker ook omdat de start van Imagine (voorheen onderdeel van Parkstad-Zuid) de aftrap is voor de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Dit gedeelte van Rotterdam-Zuid transformeert de komende jaren stap voor stap tot een interactief gebied waar mensen kunnen wonen, ondernemen, sporten en recreëren.  

Rob de Jong van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas ging ook nog in op de recente berichtgeving van Feyenoord inzake de bouwkosten van het Nieuwe Stadion. ‘Wij blijven uitgaan van een gebiedsontwikkeling mét een nieuw stadion voor Feyenoord,’ stelde hij. ‘We blijven ook investeren in alles wat daarvoor nodig is. Mocht het stadion onverhoopt niet doorgaan, dan hebben we met de gemeenteraad afgesproken dat we een alternatief plan maken. Maar daar gaan we niet vanuit. We gaan uit van een nieuw stadion en willen hier een prachtig gebied van maken, dat verschillende functies heeft.’ 

Volg de bouw op de voet 

Ben jij benieuwd naar de voortgang van dit project? Download de Feyenoord City BouwApp!  Via deze app blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen Feyenoord City. Bijvoorbeeld ook over de verplaatsing van Radarpost 23. Die werkzaamheden starten binnenkort.  

Wonen in Imagine? 

Van een 2-kamerappartement van 48 m2 tot een penthouse van 226 m2 en alles daartussenin; in Imagine kun je alle kanten op. Interesse? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar! Wees er snel bij, want wie straks in Imagine woont, staat voor altijd aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam. Bekijk het actuele woningaanbod op de website van Imagine 

Nieuwsgierig wie er in Imagine gaan wonen en waarom? Lees de interviews met starter Marco en met Natascha en Jan, die het Drentse platteland verruilen voor de Rotterdamse reuring.  

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp