Plannen Colosseumplot toegelicht tijdens inloopavond

Tientallen omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden waren afgelopen woensdag aanwezig bij een inloopavond over de ontwikkeling van het Colosseumplot. In het clubgebouw van Speeltuinvereniging Hillesluis werden de plannen gedeeld door het projectteam Feyenoord City en de gemeente Rotterdam. Ook konden bezoekers vragen stellen en ideeën delen.

Het Colosseumplot is het gebied rondom de Colosseumweg, het Vredesplein en de Beijerlandselaan. Hier komen onder meer drie nieuwe gebouwen, met daarin circa 550 woningen en voorzieningen om te werken en diensten af te nemen. De ontwikkeling van het Colosseumplot zorgt voor verbinding tussen de bestaande wijk Hillesluis en het nieuwe gebied Feyenoord City.

Mix van woningtypen

De woningen worden een mix van huur- en koopwoningen, in verschillende prijscategorieën en typen: van appartementen tot eengezinswoningen. Dat betekent dat deze woningen straks voor een brede doelgroep beschikbaar zijn: voor zowel bestaande bewoners als nieuwe bewoners van binnen of buiten Rotterdam. In deze zogeheten plint van de woongebouwen komen voorzieningen die een toevoeging vormen voor de wijk Hillesluis en die niet concurreren met bestaande voorzieningen.

Meer groen

Daarnaast wordt de openbare (buiten)ruimte aangepast. Zo is het plan om meer groen toe te voegen aan de nu nog overwegend versteende omgeving. Dit zorgt er onder meer voor dat de gebouwen en omgeving beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, die door klimaatverandering steeds vaker voorkomen. 

Suggesties van bewoners

Voor zowel de voorzieningen als de openbare buitenruimte werden tijdens de interactieve inloopavond meerdere goede suggesties gegeven door omwonenden. Het projectteam Feyenoord City, ontwikkelteam Colosseumwegplot en de gemeente Rotterdam nemen deze ideeën mee in de verdere uitwerking van de plannen. Uiteraard wordt het participatieproces voortgezet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp