Veel interactie tijdens drukbezochte inloop- en informatieavond Mallegatplot

Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en de gemeente Rotterdam kijken terug op een geslaagde inloop- en informatieavond over de ontwikkeling van het Mallegatplot. Ruim vijftig belangstellenden bezochten hiervoor maandag 20 februari De Steenplaats aan de Persoonshaven.

In het gebied rondom het Mallegatpark, dat onderdeel is van Feyenoord City, komt onder andere een nieuwe woontoren. Tijdens de inloop- en informatieavond informeerden de OCFC en de Stigam de aanwezigen over het ontwerp van het gebouw, de aanpassingen in de buitenruimte van het Mallegatplot en de planning van deze ontwikkeling.

Nieuwsgierig

Onder de aanwezigen waren direct omwonenden, nieuwsgierig naar de plannen in hun directe omgeving. Daarbij geïnteresseerden die zelf graag in het Mallegatpark komen wonen en benieuwd zijn hoe hun mogelijk toekomstige woonplek eruit komt te zien. Ook toekomstige bewoners van de nieuwbouwprojecten Imagine en Piekstraat (beide nog in aanbouw) en bewoners van De Veranda en enkele leden van de wijkraad lieten zich informeren over de plannen. Iedereen kreeg alle ruimte om vragen te stellen en ideeën te delen over bijvoorbeeld de gewenste voorzieningen in de plint van de woontoren.

Wandelpaden, horeca en supermarkt

Van deze mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt in de recreatiezaal van De Steenplaats. Zo werd meerdere keren de suggestie gedaan om (rolstoelvriendelijke) wandelpaden en een wandelsteiger aan te leggen. Ook het creëren van een urban sports park in de buitenlucht, een buurthuis en het organiseren van sport- en spelevenementen werden geopperd. Daarnaast hopen omwonenden vooral ook op voorzieningen voor de eerste levensbehoeften, zoals een supermarkt, bakker, drogist en huisarts. Horecagelegenheden zijn eveneens zeer welkom, zo bleek uit de reacties.

Vervolg

De OCFC, Stigam en de gemeente Rotterdam nemen de ideeën en suggesties van omwonenden mee in de verdere uitwerking van de plannen. Uiteraard wordt het participatieproces voortgezet en blijven omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden betrokken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp