Social impact
in Feyenoord City

Wij maken social impact

Rotterdam is een stad voor iedereen. Maatschappelijke uitdagingen worden hier aangepakt met creativiteit en daadkracht. Direct en vanuit het hart. Bij steeds meer ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop. Voor hen is geld verdienen geen hoofddoel, maar vooral een middel om Rotterdam nog beter te maken. Mensen verbinden. Werk creëren. Jongeren een springplank bieden om hun potentieel te ontdekken en ongelijkheid tegen te gaan. Dát is waar het hen om gaat.

Voor dat soort (sociaal) ondernemers is plaats in Feyenoord City. In voorbereiding op de realisatie van het gebied stelt Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) lege bedrijfsruimte beschikbaar aan deze ondernemers. Dit past in het beleid van Stigam om maatschappelijke impact te maken met de gebiedsontwikkeling. Dit doet Stigam door in te zetten op de volgende zaken: werkgelegenheid, stages en opleiden; sporten in de buitenruimte; maatschappelijk programma; placemaking en verbinding met de wijken; en tijdelijke (economische) programmering.

Met het tijdelijk beschikbaar stellen van de lege ruimtes in Feyenoord City creëren we kansen voor de toekomst. Er ontstaat een broedplaats waar (sociaal) ondernemers hun dromen realiseren, kunnen groeien en hun krachten bundelen om impact te maken. De combinatie van werkgelegenheid en opleidingskansen met sport en cultuur is sterk en uniek. Het zorgt voor kruisbestuiving en verbinding. Tussen de sociaal ondernemers onderling én tussen de Rotterdammers van Zuid. Zo is Feyenoord City nu al een plek waar wordt samengewerkt aan een inclusieve, sociaal sterke stad. Voor het Rotterdam van nu én het Rotterdam van morgen.

Hieronder vind je een overzicht van de ondernemers die actief zijn in Feyenoord City. 

Filter op categorie
Overig

Patisserie Tima

Fatima Masrour levert haar brownies, koekjes, cheesecakes en cupcakes aan zowel particulieren als bedrijven en de gemeente Rotterdam.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

DAM Nederland

Met kleine elektrische wagentjes zorgt DAM voor aanvullend vervoer. De wagentjes worden bestuurd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Sport en recreatie

Padelclub Feijenoord

De grootste padelclub van Rotterdam vind je in Feyenoord City. Hier komen niet alleen fanatieke padelbeoefenaars, maar ook schoolklassen.

Lees meer
Sport en recreatie

Panna Knock Out

Urban sports community die jongeren in beweging krijgt met events, workshops, trainingen en toernooien op het gebied van straatvoetbal.

Lees meer
Overig

Textielmakers

Van kleding tot dekbedovertrekken, badhanddoeken en gordijnen. In het atelier van Textielmakers wordt van alles gemaakt. Duurzaam en Rotterdams.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

Pakkethelden

Pakkethelden bezorgt pakketten voor allerlei bedrijven. Met elektrische bakfietsen, bestuurd door mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Overig

ALL CAPS

ALL CAPS is een streetartfestival in de wijk Feijenoord. Buiten de festivalweek om organiseert ALL CAPS workshops voor kinderen/scholen en biedt zij ruimte aan beginnende kunstenaars.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

De Beroepentuin

Bij De Beroepentuin worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in korte tijd en op een praktische manier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met baangarantie.

Lees meer
Sport en recreatie

Skateland

Met ruim 25 jaar ervaring, 3.000m² oppervlakte en 25.000 bezoekers per jaar is Skateland een van de meest toonaangevende skateparken van Nederland en wil bijdragen aan het activeren van het gebied samen met andere partijen.

Lees meer
‘MENSEN ONTWIKKELEN MET VERVOER ALS MIDDEL’
Cultuur en educatie

De Speelfabriek

De Speelfabriek is een maakspeeltuin voor kinderen tot 12 jaar om kennis te maken met techniek. De perfecte plek voor schooluitjes en kinderfeestjes.

Lees meer
Ondernemers

Oxious Talent Factory

Bij Oxious Talent Factory snijdt het maatschappelijke mes aan twee kanten. Het bedrijf verkleint de enorme textielberg én biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

NouJij!

NouJij! is een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken onder begeleiding aan opdrachten én aan zichzelf.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

Puik werkt

Puik Werkt voert als zelfstandig aannemer bouwprojecten uit om betaald werk te kunnen bieden aan jongeren met een rugzakje.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

Ondernemershuis op Zuid

Ondernemershuis op Zuid maakt werkgelegenheid. Met nieuwe ondernemingen creëert het bedrijf van bevlogen ondernemer Stijn van Leeuwen steeds meer banen.

Lees meer