Rotterdam is een stad voor iedereen. Maatschappelijke uitdagingen worden hier aangepakt met creativiteit en daadkracht. Direct en vanuit het hart. Bij steeds meer ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop. Voor hen is geld verdienen geen hoofddoel, maar vooral een middel om Rotterdam nog beter te maken. Mensen verbinden. Werk creëren. Jongeren een springplank bieden om hun potentieel te ontdekken en ongelijkheid tegen te gaan. Dát is waar het hen om gaat.
Voor dat soort (sociaal) ondernemers is plaats in Feyenoord City. In voorbereiding op de realisatie van het gebied stelt Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) lege bedrijfsruimte beschikbaar aan deze ondernemers. Dit past in het beleid van Stigam om maatschappelijke impact te maken met de gebiedsontwikkeling. Dit doet Stigam door in te zetten op de volgende zaken: werkgelegenheid, stages en opleiden; sporten in de buitenruimte; maatschappelijk programma; placemaking en verbinding met de wijken; en tijdelijke (economische) programmering.
Met het tijdelijk beschikbaar stellen van de lege ruimtes in Feyenoord City creëren we kansen voor de toekomst. Er ontstaat een broedplaats waar (sociaal) ondernemers hun dromen realiseren, kunnen groeien en hun krachten bundelen om impact te maken. De combinatie van werkgelegenheid en opleidingskansen met sport en cultuur is sterk en uniek. Het zorgt voor kruisbestuiving en verbinding. Tussen de sociaal ondernemers onderling én tussen de Rotterdammers van Zuid. Zo is Feyenoord City nu al een plek waar wordt samengewerkt aan een inclusieve, sociaal sterke stad. Voor het Rotterdam van nu én het Rotterdam van morgen.
Hieronder vind je een overzicht van de ondernemers die actief zijn in Feyenoord City.