De Beroepentuin

De Beroepentuin helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; van jongeren zonder diploma tot statushouders en ex-gedetineerden. Ze maken in veertien dagen tijd kennis met diverse beroepen in de Energietransitie en de daartoe behorende beroepen zoals zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto’s isolatie, elektra, loodgieter, stratenmaker enz. Onder leiding van een ervaren leermeester wordt hen de basis van het beroep uitgelegd. Daarna kunnen de kandidaten zelf aan de slag om te kijken welk beroep bij hen past.

Na de beroepsoriëntatie maken de kandidaten een keuze voor een beroep en begint de beroepsverdieping. Hier krijgen de kandidaten door een leermeester de basisvaardigheden aangeleerd in het beroep van hun keuze. Na deze acht weken stromen de kandidaten uit naar een reguliere baan bij een van de partners. Afhankelijk van het beroep krijgen de kandidaten de kans om een benodigd diploma of certificaat te behalen en/of het volgen van een opleiding Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bij de toekomstige werkgever.

Zo worden mensen in korte tijd en op een praktische manier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De Beroepentuin heeft vijf vestigingen in de regio Zuid Holland en Utrecht, waarvan één in Feyenoord City. 

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

De Beroepentuin

010 310 62 37

info@deberoepentuin.nl

Ijzerwerkerkade 36
3077 MC Rotterdam

Hou deze ondernemer in de gaten via de website of volg de social kanalen:

Openingstijden

MA:

07:30 – 18:00

DI:

07:30 – 18:00

WO:

07:30 – 18:00

DO:

07:30 – 18:00

VR:

07:30 – 18:00

ZA:

Gesloten

ZO:

Gesloten

Gerelateerde artikelen

Werk en talentontwikkeling

DAM Nederland

Met kleine elektrische wagentjes zorgt DAM voor aanvullend vervoer. De wagentjes worden bestuurd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

Pakkethelden

Pakkethelden bezorgt pakketten voor allerlei bedrijven. Met elektrische bakfietsen, bestuurd door mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Ondernemers

Oxious Talent Factory

Bij Oxious Talent Factory snijdt het maatschappelijke mes aan twee kanten. Het bedrijf verkleint de enorme textielberg én biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Lees meer