De Strip

SPORT, WINKELS EN ENTERTAINMENT OP NIVEAU

Je hoort het en je ziet het al als je over het viaduct vanuit Hillesluis komt aanlopen: dáár, op De Strip, daar gebeurt het. Alsof je door een magneet wordt getrokken, zo voelt het. Een brede trap aan de zuidkant brengt je boven straatniveau. In de schaduw van de oude Kuip vormen woontorens, sportfaciliteiten, urban entertainment gelegenheden en sportwinkels een bonte, maar passende mix. 

Kinderen klauteren omhoog op de klimwand aan de buitenkant van een grote sportwinkel. Een groepje jonge gasten speelt een potje basketbal op een van de courts. Een skateboarder passeert je, maar je hebt het niet helemaal door. Je blik is namelijk al verder gericht, op het einde van De Strip. Daar ligt het nieuwe stadion, waar Feyenoord-supporters elke twee weken in een soort massale bedevaartstocht via deze route naartoe trekken. Met elke stap die je zet, wordt de Feyenoord-beleving groter. Je passeert de Feyenoord Fanshop en staat even stil bij de Walk of Fame van spelers die ooit heldendaden verrichtten in het rood-wit.  

Van een afstandje voelde je het al, maar hier, óp De Strip, ervaar je het pas echt. Dit is de plek waar Feyenoord City lééft.  

FACTS & FIGURES 

  • De Strip is een levendige straat vol Feyenoord-beleving, maar ook met woontorens, winkels, onderwijs, sportfaciliteiten en leisure.
  • 450 – Het aantal woningen aan de zuidkant van De Strip. 
  • Een nieuw viaduct verbindt de wijk Hillesluis met De Strip en de rest van Feyenoord City. 
  • 32.000 – Het aantal vierkante meters aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen waaruit dit deel van Feyenoord City bestaat.