De Veranda

GROEN GENIETEN AAN DE MAAS 

Je kijkt goed om je heen. En nóg een keer. Dit was toch altijd die plek vol bedrijvigheid, met restaurants, een bioscoop en grote sportwinkels? Die zijn nu vrijwel allemaal verplaatst naar De Strip, een stukje verderop. En deze buurt, De Veranda, ingeklemd tussen de Maas en De Kuip, is veranderd in een prettige, groene(re) woonwijk.  

Terwijl je verder loopt, merk je nog iets op. Ooit kregen auto’s hier ruim baan, letterlijk en figuurlijk. Inmiddels is gemotoriseerd verkeer hier duidelijk te gast. Groenstroken en brede voetgangersgebieden maken nu de dienst uit. De nieuwe woonblokken met binnentuinen vormen een passend geheel met de bestaande bouw aan het water. Het centrale plein, met daaromheen verschillende buurtvoorzieningen, is het domein van spelende kinderen en hun ouders, die rustig bijkletsen. 

Hetzelfde gebeurt nog geen honderd meter verderop, aan de Maas. Als vanzelf word je naar het nieuwe Getijdenpark getrokken. Deze plek aan de rivier is een heerlijke, nieuwe plek om te ontspannen. Ver genoeg om even te kunnen ontsnappen van de hectiek van Feyenoord City, concludeer je, al zittend aan de kade. En dichtbij genoeg om er binnen een paar minuten weer volledig deel van uit te maken. Maar daar wacht je nog even mee. Eerst even kijken of je nog bijzondere vlinders of vogels kunt spotten.  

FACTS & FIGURES 

  • Flora en fauna krijgen alle ruimte in dit gebied tussen de Maas en De Kuip 
  • In deze wijk is de auto straks te gast en worden commerciële functies zoveel mogelijk verplaatst naar De Strip.  
  • Door het gebruik van diverse kleuren en materialen ontstaat een speelse wijk. 
  • 1.045 – Het aantal nieuw te bouwen woningen in De Veranda.