Getijdenpark

NATUURBELEVING IN DE MAAS

Lachend kijk je om je heen. Gebeurt dit echt? Fiets je via een bruggetje de Maas over, naar een park in de rivier? Nee, het is geen droom. Het Getijdenpark in de Maas is de realiteit. En die realiteit is prachtig.  

Natuurlijk had je altijd wel genoten van de Maas. Maar dan vooral als de krachtige, ruige, soms flink kolkende doorgangsroute voor het scheepvaartverkeer. Als de brede rivier die Rotterdam zonder mededogen verdeelt in Noord en Zuid. Maar die daarmee ook heeft gezorgd voor de prachtige, verbindende en tot iconen uitgegroeide Maasbruggen.  

Dat de Maas een getijdenrivier is, had je nooit beseft. Tot dit park werd aangelegd, langs de volledige oever van Feyenoord City. Van het Eiland van Brienenoord tot het Mallegatpark is die ruige rivier ingedamd, waardoor een uniek recreatiegebied is ontstaan. Waar je kunt genieten van flora en fauna, maar ook binnen een paar stappen weer de energie van Feyenoord City kunt voelen. De kale kade langs de Maas is een boulevard vol (natuur)beleving geworden. Je lacht nog steeds. Het is écht waar. 

FACTS & FIGURES 

  • Vanaf het nieuwe stadion van Feyenoord loop je zo de natuur in.  
  • Geen kale kade meer langs de oever van de Maas, maar een boulevard vol (natuur)beleving.
  • 2 – Het aantal meters getijdenverschil dat de Maas kan hebben. 
  • 3 – Het aantal kilometers tussen het Eiland van Brienenoord en het Mallegatpark.