Het nieuwe stadion

ICOON IN DE MAAS

Eindeloos kun je hier rondlopen. Op het open, toegankelijke concourse rondom het nieuwe stadion van Feyenoord bevind je je al ver boven straatniveau, maar alsnog kijk je op tegen de nieuwe voetbal- en evenemententempel, die als een soort verhoogde kom bijna letterlijk op een voetstuk is geplaatst binnen Feyenoord City.  

De ene keer kijk je tijdens je rondje over het concourse alleen maar naar het stadion, gefascineerd als je bent door de architectuur. Door de industriële uitstraling. Door de elementen waarvoor de oude Kuip als inspiratie heeft gediend. En natuurlijk door de ligging in de Maas, wat het stadion nóg meer tot een nieuw stadsicoon maakt waar toeristen een selfie maken. Een icoon waar het publiek nóg dichter op het veld zit. Maar waar ook concerten en congressen worden georganiseerd. 

Tijdens een volgend rondje kijk je juist naar de omgeving. Je haalt een koffie-to-go bij een van de horecagelegenheden. Op het concourse, waar afgelopen weekend nog de Feyenoord-supporters zich verzamelden, worden nu maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Je ziet het Mallegatpark, waar sporten en relaxen subtiel samengaan. Je ziet de woontorens op de Kop van Zuid, met op de voorgrond Stadskant, het gebied waar Feyenoord City verbonden wordt met de bestaande wijken op Zuid. Je tuurt De Strip af, op zoek naar de oude Kuip. En je loopt door het levendige Waterfront naar de rustige waterkant. Vanaf daar draai je je om. En zie je het nieuwe stadion van Feyenoord vanuit weer een nieuwe, verrassende invalshoek.  

FACTS & FIGURES 

  • 63.000 – Het aantal stoeltjes voor bezoekers in het nieuwe stadion. Zij zitten nóg dichter op het veld dan in de oude Kuip.  
  • Met het nieuwe stadion kan Feyenoord op alle fronten, zowel sportief als financieel, een grote sprong voorwaarts maken. 
  • 85.000 – Het aantal vierkante meters waaruit dit deel van Feyenoord City bestaat.  
  • Het nieuwe stadion heeft een aparte website met nog veel meer informatie: nieuwstadion.feyenoord-city.nl.