Social impact

SAMEN WERKEN AAN SOCIALE IMPACT IN FEYENOORD CITY

In Feyenoord City komen mensen samen om te wonen, werken, sporten en samen culturele activiteiten te ontplooien. Feyenoord City is een nieuw gebied dat straks veel meer is dan een verzameling bakstenen, wegen en parken. Het brengt mensen met verschillende achtergronden, leeftijden, interesses en opleidingsniveaus samen én in beweging. Op die manier maken we de stad en de Rotterdammers sterker, gezonder en nog veerkrachtiger. Zo werken we samen aan sociale impact.

Talentontwikkeling, ondernemerschap, werkgelegenheid en actief bezig zijn, staan centraal in Feyenoord City. Niet in de toekomst, maar nu al. Samen met de inwoners en sociaal ondernemers van Rotterdam Zuid zoeken en organiseren we activiteiten en uitdagingen die passen bij hun wensen en behoeften.

DROMEN WAARMAKEN IN VRIJGEKOMEN PANDEN

In voorbereiding op de realisatie van Feyenoord City zijn diverse panden tijdelijk beschikbaar gesteld aan ondernemers met passie voor sociaal maatschappelijke doelen.

Sociaal ondernemers en startups maken nu al gebruik van deze ruimtes. Zo vestigen zij zich tijdelijk in dit gebied om samen met de bewoners activiteiten te ondernemen. En met succes!

 

Mensen iets over zichzelf laten ontdekken,
daar heb ik hier de ruimte voor.’ –
Sevde Yildirim, Mosaic Art Studios

Mosaic Art Studios

Kansen in Feyenoord City

In Feyenoord City werken we samen aan sociaal maatschappelijke kansen en leggen we de verbinding tussen verschillende partijen. We bieden kansen om te leren en voor talentontwikkeling. Kansen op werk en  kansen op betaalbare woningen, (maatschappelijke) voorzieningen en recreatie met aandacht voor een betere gezondheid. Kansen voor jongeren en inwoners van Zuid, kansen voor (maatschappelijke) ondernemers en organisaties. En natuurlijk kansen voor de stad Rotterdam.

 

‘Deze plek geeft mij de ruimte om te leren,
te groeien én zelfstandig aan de slag te gaan.’
– Fatima, Patisserie Tima

Patisserie Feijenoord

Toekomst

Natuurlijk werken we ook aan de toekomstplannen. Op welke manier willen de toekomstige bewoners en omwonenden gebruik maken van de openbare buitenruimten in Feyenoord City? Welke voorzieningen sluiten het best aan op de behoeften van omliggende wijken? Welke partijen of ondernemers kunnen hier het best invulling aan geven? We werken aan een mooi nieuw gebied waar mensen fijn wonen, ontmoeten en leven met voldoende ruimte voor activiteiten waaraan mensen actief kunnen deelnemen. Zo zorgen we samen voor een gezonde en groene leefomgeving met een blik op de toekomst.

Speelfabriek

 

‘Samen ontdekken waar de ruimte ligt en uitvinden hoe we Rotterdam-Zuid kunnen laten groeien.’ – Maarten Horstink, Speelfabriek 

OP BEZOEK BIJ VIER ONDERNEMERS

Wie zijn deze ondernemers? Wat zijn hun ambities, wensen en toekomstdromen? En wat brengt dit tijdelijke onderkomen in Feyenoord City hen? In deze video geven Stefan Molendijk (Panna Knock Out), Sevde Yildirim (Mosaic Art Studios), Maarten Horstink (De Speelfabriek) en Seyit Yeyden (De Beroepentuin) antwoord op die vragen.