Waterfront

HET KLOPPEND HART VAN FEYENOORD CITY

Je kijkt door je slaapkamerraam naar buiten. Nee, op het veld van het nieuwe stadion kijken lukt net niet. Maar dat is dan ook het enige nadeel van je appartement in een van de woontorens in Waterfront. Wat je wél ziet, is de skyline van de stad; van de Kop van Zuid tot de Euromast en de drie iconische bruggen. De skyline waar je – zo’n honderd meter boven de grond – inmiddels zelf ook een belangrijk onderdeel van bent.  

Je ziet de Maas, de plek waar je na een werkdag vaak weer tot rust komt dankzij het groen van het Getijdenpark. Onder je is er alweer genoeg bedrijvigheid. Bewoners halen hun ontbijt bij de broodjeszaak of een van de barretjes. Mensen die vandaag moeten werken, lopen naar hun fiets, watertaxi of tram. Buitenlandse bezoekers steken met rolkoffer over van hotel naar stadion voor een vroege rondleiding. Horecaondernemers zetten hun terras recht, winkeliers klappen hun deuren open. Dit is wat ze bedoelden met urban living, hoor je jezelf denken.  

Vanavond zit je zelf ook weer op een van de terrassen. Maar eerst sporten. Je trekt je sportkleding aan. Zodra je beneden bent, begin je te rennen. Langs de Maas, richting de oude Kuip. En onderweg? Dan doe je oefeningen aan een van de vele sporttoestellen die je tegenkomt.

FACTS & FIGURES 

  • Waterfront biedt een spectaculaire, stedelijke woonervaring voor iedereen die de energie van de stad gebruikt als brandstof voor zijn of haar levensgeluk. Alle functies komen hier samen, wat het tot een aatrekkelijk gebied maakt dat 24/7 leeft.
  • 600 – het minimale aantal appartementen dat komt in dit deel van Feyenoord City.  
  • Waterfront verbindt het nieuwe stadion en de Nieuwe Maas met De Veranda en De Strip, waarover op wedstrijd- en evenementdagen de meerderheid van de bezoekers naar het nieuwe stadion komt. 
  • 10 – Het hoogteverschil in meters dat Waterfront overbrugt tussen de oever van de Maas en de omloop rondom het nieuwe stadion.