Colosseumweg

STADS WONEN IN EEN GROENE OMGEVING

Een samengesteld stadsblok, met veel groen, verschillende hoogtes én drie nieuwe gebouwen voor woningen en diverse voorzieningen. Dat zijn de kenmerken van het Colosseumplot, het gebied rondom de Colosseumweg, het Vredesplein en de Beijerlandselaan.

Tuinen, daktuinen, hoven en pleinen. Het Colosseumplot wordt een samensmelting van landschap en gebouwen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in dit deelgebied binnen de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Er is veel aandacht voor groene en klimaatadaptieve buitenruimtes, zowel openbaar als voor de bewoners. Die ruimtes bevinden zich op verschillende hoogtes, want in totaal moet tussen het Vredesplein en het Varkenoordseviaduct een hoogte van 12 meter worden overbrugd.

Vier thema’s

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningbouw en het gebied zijn meerdere partijen betrokken: In onderstaande video vertellen Lucia Merema (projectontwikkelaar OCFC), Luc Jansen Venneboer (projectontwikkelaar OCFC), Jeroen Schipper (architect/partner Orange Architects), Gerwin de Vries (landschapsarchitect/eigenaar Flux landscape architects) en Elisa Boscarato (architect Flux landscape architects) meer over de plannen en de visie op de ontwikkeling van het Colosseumplot. Zij gaan in op vier thema’s: van visie naar verbinding, de ontwikkeling van een toekomstbestendige wijk, commerciële en maatschappelijke functies die de wijk verrijken en tot slot: groen in de stad.

VERBINDING TUSSEN HILLESLUIS EN FEYENOORD CITY

De ontwikkeling van het Colosseumplot zorgt voor verbinding tussen de bestaande wijk Hillesluis en de rest van het gebied Feyenoord City. Samen met de gebieden Waterkant, Mallegatplot en Roseplot (met onder meer het woonproject Imagine dat al in aanbouw is) is het Colosseumplot onderdeel van het eerste deelgebied van Feyenoord City.