Mallegat

GROENE OASE AAN DE MAAS

Wonen met een fraai panoramisch uitzicht over de Nieuwe Maas, met een groen park aan je voeten en midden in een levendig gebied vol stedelijke faciliteiten. Het kan in Feyenoord City. Of beter gezegd: in het gebied rondom het Mallegatpark, dat ook wel het Mallegat genoemd wordt.

Het Mallegat is een ontwikkeling aan de kop van het Mallegatpark. Hier komt onder meer een nieuwe woontoren met onder andere appartementen en ruimte voor diverse voorzieningen en parkeren. De ontwikkeling van het Mallegat zorgt voor extra aansluiting tussen de bestaande wijk Feijenoord en het nieuwe woongebied Feyenoord City. Door de ligging aan de kop van het Mallegatpark en langs de Maas met uitzicht over de skyline van Rotterdam is de locatie uniek!

Van alles te doen

Wie hier straks woont, hoeft zich geen moment te vervelen. In het historische Mallegatpark – waar tussen 1879 en 1965 de Feijenoordsche Gasfabriek gevestigd was – vind je meerdere sportfaciliteiten, terwijl De Koepels (twee historische gaskoepels) zijn omgedoopt tot creatieve broedplaats voor de Rotterdamse street culture scene. Net als in deelgebied Waterkant wordt binnen het Mallegat optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten van de Nieuwe Maas en het beoogde Getijdenpark. Zo ontstaat een groene oase aan het water, waar elke dag van alles te doen is.

DEELGEBIED 1 van FEYENOORD CITY

De ontwikkeling van het Mallegatplot zorgt voor extra aansluiting tussen de bestaande wijk Feijenoord en de rest van Feyenoord City. Samen met de gebieden Stadskant (Colosseumplot en Roseplot, met onder meer het woonproject Imagine dat al in aanbouw is) is het Mallegatplot onderdeel van het eerste deelgebied van Feyenoord City.