Wonen in Feyenoord city

Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt

De student die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Het jonge gezin dat doorstroomt van appartement naar huis met tuin. Het oudere echtpaar dat droomt van een penthouse met uitzicht over de Maas. Maar ook het gezin dat op zoek is naar een sociale huurwoning. Feyenoord City wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt. En waar dus iedereen kan wonen.

Daarom worden er zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Niet alleen voor uiteenlopende doelgroepen, maar ook in diverse bouwstijlen. Van hoge woontorens in het Mallegatpark en Waterfront tot middelhoge appartementencomplexen met groene binnentuinen in Stadskant en De Veranda tot eengezinswoningen op straatniveau in Kuip Park. En van rustige, groene woongebieden tot levendige, hoogstedelijke woonomgevingen. Waarmee de woningen in Feyenoord City even divers worden als haar bewoners.

Feiten en cijfers

  • 3.700 – Het totaal aantal huur- en koopwoningen dat wordt gebouwd in Feyenoord City. 
  • 450 – Het aantal sociale huurwoningen in Feyenoord City.
  • 40 – Het percentage middeldure woningen in Feyenoord City (helft koop, helft huur).
  • 45/55 – De verhouding tussen het totaalaantal koop- en huurwoningen in Feyenoord City. 
 

Meest recente berichten over wonen

Actuele bouwprojecten: Imagine

Kijk, dáár, op Zuid: Feyenoord City. Het is al begonnen. De start van de bouw van  het project Imagine vormde eind 2020 ook meteen de aftrap van de grootschalige gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Op de kruising van de 2e Rosestraat en de Laan op Zuid verrijst een beeldbepalend appartementengebouw, dat bestaat uit twee woontorens, stadswoningen en commerciële ruimtes.