De Koepels

De Koepels

Van freerunning tot freestyle voetbal, breakdance en basketbal. Maar ook rap battles, spoken word, theater, dans en exposities. De Koepels is hét huis voor de street culture in Rotterdam-Zuid.

De Koepels liggen in het Mallegatpark, midden in het Feyenoord City-gebied. In 1879 werd hier de Feijenoordsche Gasfabriek werd gebouwd, die in 1965 de deuren sloot. De gaskoepels bleven staan en hadden door de jaren heen diverse functies. Nu zijn ze een broedplaats voor de Rotterdamse street culture scene. Een plek die barst van de creativiteit. In de zomer van 2022 werden De Koepels officieel geopend. Een sfeerimpressie hiervan bekijk je in de video hieronder.

Feyenoord City - Pow Wow (58 of 63)

Evenementen en activiteiten in de Koepels

In De Koepels worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Ook kan de locatie worden afgehuurd door bedrijven, bijvoorbeeld voor een presentatie, workshop of een kennismaking met de Rotterdamse street culture. Bekijk hieronder de activiteitenkalender.

Wil je meer weten of contact opnemen? Ga naar www.dekoepels.nl. Meer informatie over de Rotterdamse street culture vind je op www.roffa.nu.

Activiteiten in de buurt

za
12
aug

Helderheid Open Mic

Evenement
De Koepels 17:00 - 21:30

Muziekoptreden en open mic voor jonge artiesten

ma
21
aug

Presentatie cursus door Jiv the Chief

Werk en talentontwikkeling
De Koepels 19:00-21:00

21 augustus t/m 9 oktober. Cursus voor sprekers

zo
27
aug

Keti Koti viering 

Evenement
De koepels 14:00 - 23:00

Evenement met food, drinks en live muziek in kader Keti Koti viering

ma
28
aug

ALL CAPS

Sport en cultuur
Diverse locaties in Zuid All day

ALL CAPS is het bekendste street art festival van Nederland. Dit jaar vindt de derde editie plaats in de wijk Feijenoord. Drie keer is scheepsrecht. Voor meer informatie bezoek de website: https://all-caps.nl/

za
23
sep

23 - 24 september 2023 - DOME (Expositie)

Cultuur en educatie
De Koepels 13:00 - 22:00

Expositie met kunstinstallaties door 3 kunstenaars