Feyenoord City kloppend hart van festivals Rotterdam Street Culture Week en ALLCAPS

Feyenoord City is ook dit jaar het kloppende hart van de Rotterdam Street Culture Week (RSCW). Tijdens dit festival, dat plaatsvindt van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september staat Rotterdam volledig in het teken van street culture. En het mooie is: RSCW is gratis te bezoeken.

De meeste activiteiten zijn op en rondom het festivalterrein aan de Koperslagerstraat, midden in Feyenoord City. Hier vind je de internationale top én lokaal talent op het gebied van onder meer straatvoetbal, 3×3 basketbal, breakdancen en freerunning. Maar ook voor Buma cultuur talks, de Kijk je kop comedyshow en nog veel meer toffe dingen is de Koperslagerstraat de place to be. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september zijn er op de Helderheid x RSCW stage bovendien toffe optredens van artiesten, waaronder Hef. 

Tegelijkertijd met de Rotterdam Street Culture Week vindt ALLCAPS plaats. Kunstenaars toveren tijdens dit streetartfestival grauwe muren om tot kleurrijke kunstwerken. Ook ALLCAPS vindt voornamelijk plaats in het Feyenoord City-gebied en de wijk Feijenoord. Op zondag 10 september is het Mallegatpark het decor van de Super Sunday.

Samenwerking met Stigam

De festivals worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam), dat zowel de panden aan de Koperslagerstraat als De Koepels gratis ter beschikking stelt. Niet alleen rondom de festivals, maar het hele jaar door. Artistiek leider Rajiv Bhagwanbali van RSC: ‘Met de Koperslagerstraat als onze thuisbasis bouwen we met de programmapartners van RSCW het hele jaar door aan de street culture. Hierin ontplooien we belangrijke evenementen en trajecten, die de toekomstige leiders en cultuurvormers voortbrengen. Datzelfde geldt voor De Koepels, dat we nu aan het ontwikkelen zijn tot talentontwikkelingspodium. Dat is ontzettend belangrijk voor de wijk én de street culture scene. Het toffe is dat de kunstenaars van ALLCAPS ook murals maken op de panden aan de Koperslagerstraat. Zonder Stigam hadden we dit deel van Feyenoord City niet kunnen omtoveren tot het street culture paradijs dat het inmiddels is!’

Meer informatie:

  • Het volledige programma van de Rotterdam Street Culture vind je op www.rscw.nl
  • Het volledige programma van ALL CAPS vind je op www.allcaps.nl

 

Bekijk hieronder een korte sfeerimpressie van de Rotterdam Street Culture Week 2022:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp