Feyenoord City zet volgende stap

De Gemeente Rotterdam, Stadion Feijenoord en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas hebben een overeenkomst gesloten, waarin de afspraken tussen de drie partijen inzake de gebiedsontwikkeling zijn vastgelegd.

Met het sluiten van deze overeenkomst is invulling gegeven aan de eis vanuit de Rotterdamse Gemeenteraad voor het vinden van een private partner voor de gebiedsontwikkeling. De eerste fase van Feyenoord City omvat ruim 1.700 woningen, 41.750 m2 overig vastgoed, het Nieuwe Stadion en faciliteiten voor circa 2.250 parkeerplaatsen. De eerste bouwactiviteiten worden verwacht in 2021.

In juli 2018 is het Consortium Heijmans, Provast en Syntrus Achmea geselecteerd voor de gebiedsontwikkeling. Vervolgens is namens het consortium Heijmans toegetreden tot de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas. Deze stichting is opgericht om de grondexploitatie en het uitgeven van de kavels voor onder andere de woningen, een hotel en andere commerciële functies voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen.

Deze Stichting heeft eind 2018 al overeenkomsten gesloten met Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord. Nu is er ook een overeenkomst tussen de drie partijen inzake hun samenwerking gesloten.

OMA werkt nu in opdracht van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas aan het Masterplan. Dit zal deze zomer als basis voor het bestemmingsplan moeten worden vastgesteld. Ook is de Stichting bezig met de verwerving van gronden en panden, die nodig zijn voor de realisatie van de plannen. De eerste locaties zijn inmiddels aangekocht. In opdracht van Stadion Feijenoord werkt OMA momenteel het Voorlopig Ontwerp voor het nieuwe Stadion uit tot een Definitief Ontwerp.

Naar verwachting zal eind dit jaar het bestemmingsplan voor Feyenoord City ter visie worden gelegd worden, net als de Omgevingsvergunning voor het Nieuwe Stadion.

Op de foto vlnr: Wethouder Arjan van Gils, Hans van Rossum, Rob de Jong, Jan van Merwijk. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp