Hoogste punt Imagine groots gevierd

Een mooie mijlpaal voor Imagine: onlangs werd het hoogste punt bereikt van het eerste bouwproject binnen de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Dat moment werd afgelopen vrijdag 13 oktober feestelijk gevierd.

Talkshow

De hoogste toren van het gebouw is 22 verdiepingen en 70 meter hoog. De zestig aanwezig genodigden luisterden naar een talkshow met wethouder Chantal Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen, Wilco van den Ban (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City), Henk Dilweg (Bouwcombinatie Parkstad Zuid) en René Tim (Head of acquisitions & Development Vesteda). Zij gingen met elkaar in gesprek vanuit diverse invalshoeken over Imagine.

Vuurwerk en confetti

Daarna begaf het gezelschap zich naar buiten, waar ze ondanks het slechte weer vol enthousiasme met een druk op de knop vuurwerk en confetti activeerden. Het grote doek, dat tijdens de officiële handeling onthuld had moeten worden, was vanwege de slechte weersvoorspellingen al eerder opgehangen.

Volgende fases Feyenoord City

Wethouder Chantal Zeegers noemt Imagine een ‘eyecatcher die een waardevolle toevoeging is voor dit gebied. “Het is ontzettend fijn dat de eerste bewoners volgende zomer hun intrek in hun nieuwe huis kunnen nemen”, zegt ze in aanloop naar de openingshandeling. “Imagine is een prachtig project met duurzame woningen die omgeven worden door veel groen en water. Het is het eerste project van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City, waarmee we grote ambities hebben. Ik kijk uit naar de volgende fases van deze gebiedsontwikkeling: het Colosseumplot, Mallegatplot en Waterkant.”

Juiste toon

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban zei namens de Ontwikkelcombinatie: ‘Met Imagine zetten we de juiste toon om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een vernieuwd stadsdeel van Rotterdam. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (STIGAM). We zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder.’

Enkele appartementen beschikbaar

Imagine ligt op de kruising van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat. Het gebouw bestaat uit twee torens en omvat in totaal 295 woningen, waarvan 162 koopappartementen, 133 huurappartementen voor Vesteda, 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte.  Er is nog een aantal appartementen beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod op de website van Imagine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp