Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct weer open

Een maand eerder dan gepland zijn de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct, twee belangrijke wegen die grenzen aan Feyenoord City, weer open. Wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) schoof maandag 2 oktober in alle vroegte samen met het bouwteam van de Roseknoop-renovatie de bouwhekken opzij. Daarna deelde hij met Maurice Unck (directeur RET Rotterdam) rozen uit in tram 23.

Sinds 1 mei waren het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid afgesloten voor het openbaar vervoer en autoverkeer. De RET heeft over de Laan op Zuid nieuwe tramrails en bovenleidingen aangelegd en er zijn nieuwe haltes geplaatst bij het Varkenoordseviaduct. De kruising Rosestraat en Laan op Zuid is opgehoogd en onder deze kruising zijn nieuwe transportkabels en leidingen aangebracht voor riolering, water, elektriciteit, stadsverwarming en gas. Hiermee is de belangrijke schakel tussen Rotterdam-Noord en -Zuid in het stedelijke netwerk van kabels en leidingen vernieuwd. Het Varkenoordseviaduct kreeg na 30 jaar een grote onderhoudsbeurt en kan er nu weer jaren tegenaan.

Keihard doorgewerkt

‘Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop, kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland,’ aldus Karremans. ‘Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar. Maar eerlijk is eerlijk: we zijn pas halverwege en ook het komende jaar wordt het geduld van bewoners en ondernemers op de proef gesteld. We werken keihard door aan de resterende werkzaamheden en hopen op ieders begrip.’

Resterende werkzaamheden

De vervroegde opening betekent dat IJsselmonde en de Laan op Zuid per 2 oktober beter bereikbaar zijn. Verkeersdeelnemers en ov-reizigers moeten hier en daar nog wel gebruikmaken van omleidingen. De kruising waar de Beijerlandselaan, Putselaan en 2e Rosestraat samenkomen, blijft nog ruim een jaar dicht De tram gaat nog niet over de Beijerlandselaan. De dijk die dwars door het gebied loopt, is inmiddels hersteld. Maar deze moet goed inklinken zodat bewoners, ondernemers en bezoekers ook de komende 100 jaar droge voeten houden.

Alle informatie over de renovatie van de Roseknoop is te vinden op https://www.rotterdam.nl/roseknoop.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp