UIT OP ZUID: STREETART

De wijk Feijenoord was dit jaar het decor van POW! WOW!, hét streetart-festival van Rotterdam. Lokale, nationale en internationale kunstenaars toverden kale muren om tot ware kunstwerken, die de wijk verder verfraaiden. En dat allemaal om de hoek van én deels in het toekomstige gebied Feyenoord City.  

Zo was in de gaskoepels in het Mallegatpark (onderdeel van Feyenoord CIty) het Sculpture House te bezoeken. Kunstenaar Onno Poiesz stelde werken samen van kunstenaars met een post-graffiti-achtergrond, die affiniteit hebben met 3D-werken. Een van de kunstwerken werd zelfs gebruikt als parcours voor het NK Freerunnen. Dit evenement was – net als POW! WOW! – onderdeel van de Rotterdam Street Culture Week (RSCW). Ook het NK Breaking, het NK BMX Freestyle, de Panna Knock Out World Finals (straatvoetbal) en diverse skate-evenementen vonden in het kader van RSCW plaats in Feijenoord.  

 Bezoekers kwamen vanuit Zuid én (ver) daarbuiten naar Feijenoord om de streetart te checken. Ook onze reporter Ayoub nam een kijkje bij POW! WOW!. Hij sprak met kunstenaars en bezoekers en stelde hen onder meer de vraag of ze straks meer van dit soort evenementen willen zien in Feyenoord City.   

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp