Waardevolle inloopavonden Colosseumweg, Rosestraat en Mallegatpark

Het projectteam Feyenoord City en de gemeente Rotterdam kijken tevreden terug op de inloopavonden over de drie woningbouwprojecten aan de Colosseumweg, Rosestraat en bij het Mallegatpark, die eind november plaatsvonden.

De inloopavond voor de ontwikkeling bij het Mallegatpark was dinsdag 21 november om de hoek van het park, in De Steenplaat. Speeltuinvereniging Hillesluis was woensdag 29 november het decor van de inloopavond voor de woningbouw aan Colosseumweg en Rosestraat. Op beide avonden waren medewerkers van de gemeente, Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas en de projectontwikkelaars aanwezig om uitleg te geven en de laatste stand van zaken over de nieuwbouwprojecten te delen.Dit deden ze aan de hand van informatiepanelen en een maquette van de plannen. Ook konden bestemmingsplannen worden ingezien.

Geïnteresseerde kopers

‘We hebben op beide avonden een mooie mix van mensen ontmoet en kijken daardoor terug op twee positieve en waardevolle avonden,’ vertelt Johanneke de Lint, omgevingsmanager van Feyenoord City. ‘Vooral de inloopavond voor de Colosseumweg en Rosestraat was erg druk bezocht. Er waren mensen met interesse in een nieuwe woning, maar ook ondernemers die in het gebied mogelijk een zaak willen opzetten. Zij hadden vooral praktische vragen. Bijvoorbeeld over de prijs van de woningen, de planning en verdeling koop/huur.’

Nieuwsgierige omwonenden

Op de inloopavond voor de Colosseumweg en Rosestraat waren ook veel omwonenden, die met interesse de ontwikkelingen in hun buurt volgen. ‘Eigenlijk is iedereen enthousiast over de plannen. De maquette helpt daarbij; die geeft een goed beeld van de grootte en exacte plek van de ontwikkeling. Wel zien we dat een deel van hen zorgen heeft over de uitvoeringsfase. Deze mensen hebben al een tijdje te maken met de renovatie van de Roseknoop en zijn benieuwd wat de uitvoering van de woningbouwprojecten voor hen gaat betekenen,’ aldus Johanneke. ‘Deze inloopavonden zijn mede bedoeld om in gesprek te gaan over hun zorgen . We nemen die zorgen zeer serieus, maar kunnen ze helaas niet allemaal wegnemen. We proberen mensen zo goed mogelijk te betrekken bij de ontwikkeling en hen te voorzien van de juiste informatie.’ 

Meer weten over de nieuwbouwprojecten voor de Colosseumweg, Rosestraat en Mallegatpark? Lees dan dit nieuwsbericht op onze website.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp