Puik Werkt

Puik Werkt voert als zelfstandig aannemer bouwprojecten uit om betaald werk te bieden aan jongeren met een rugzakje. Bij het bedrijf van directeur en no-nonsense Rotterdammer Sjon Meilgaard leren de jongeren on the job. Onder begeleiding van een leermeester en jobcoach worden ze op meerdere vlakken begeleid en naar betaald werk geleid.

Na een stage van vier weken komen ze in dienst en leren ze een traditioneel ambacht. Van houtbewerking tot staalbewerking en scheepsrestauratie. Ze verdienen een normaal salaris en kunnen fulltime aan de slag. Binnen drie tot zes maanden zijn de jongeren doorgaans klaar voor een baan bij een ander bedrijf. De jobcoaches blijven hun oud-collega’s twee jaar volgen.

Puik Werkt bestaat sinds 2021 en heeft inmiddels meer dan 15 medewerkers, waarvan 10 jongeren met een garantiebaan. Iedere garantiebaan vertegenwoordigt een social return waarde van € 30.000,- per jaar. Bedrijven die een opdracht uitbesteden aan Puik Werkt, voldoen aan hun SROI-verplichting (social return on investment).

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ondernemershuis op Zuid

+31 (0)6 15 20 68 54

info@puiknederland.nl

Klinkerstraat 1
3077 MA Rotterdam

Hou deze ondernemer in de gaten via de website of volg de social kanalen:

Openingstijden

MA:

08:00 – 17:00

DI:

08:00 – 17:00

WO:

08:00 – 17:00

DO:

08:00 – 17:00

VR:

08:00 – 17:00

ZA:

Gesloten

ZO:

Gesloten

Gerelateerde artikelen

Werk en talentontwikkeling

DAM Nederland

Met kleine elektrische wagentjes zorgt DAM voor aanvullend vervoer. De wagentjes worden bestuurd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

Pakkethelden

Pakkethelden bezorgt pakketten voor allerlei bedrijven. Met elektrische bakfietsen, bestuurd door mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Werk en talentontwikkeling

De Beroepentuin

Bij De Beroepentuin worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in korte tijd en op een praktische manier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met baangarantie.

Lees meer